×

Konditori Brantingstorg mysigaste fiket i Uppsala

Konditori Brantingstorg mysigaste fiket i Uppsala

Konditori Brantingstorg mysigaste fiket i Uppsala

Detta är ett mycket gammalt konditori som ligger i ett område som heter Brantingstorg i Uppsala.

De bakar själva och har ett eget bageri.

Alltid hamnar jag här i vintertid. Fanns förut en klädbutik i torget mittemot som hette Åsas och den finns inte kvar längre. De har både Uppsalahem, pizzaria, ICA och andra butiker här i närheten. Samt även ett apotek så klart. Finns massor av parkeringar så detta med parkering är ett stort plus om man vill fika.

Dessa julkulor är ätbara dvs gjorda av choklad som du både kan dekorera julgranen med och äta upp så klart.

Deras damsugare är ej gröna utan ljusmintgröna och ser väldigt vackra ut.

konditori brantingstorg

Vackra bakverk som Catalan som påminner om mazariner fast de har hallonsylt på toppen och är mjuka som smälter i munnen. Dessa har inte hallonsylt utan blåbärssylt och det är nog första gången jag kommer i kontakt med Catalan som har blåbärssylt i sig. Samt så har de så klart chokladbollar också för utan chokladbollen kan man inte kalla sig för ett konditori eller fik då det är vad folk köper mest. Min personliga favorit kommer alltid att vara catalan bakeverk. Ja du ser rätt de är ej runda utan lite avlånga.

konditori brantingstorg

Här kan du se ut i snön medans du själv har det varmt och mysigt inne på konditori Brantingstorg.

konditori brantingstorg

Detta konditori är två våningar högst upp beställer man sin fika och sedan går man ned en halv trappa. Här finns sittplatser och en öppen spis.

Konditori Brantingstorg i Uppsala en guide till dess historia och bakverk

Konditori Brantingstorg är en charmig liten cafépärla i Salabacke Uppsala som har varit en del av stadsdelen sedan 1950-talet. Konditoriet är känt för sin tillverkning från eget bageri och ett brett utbud av bland annat tårtor, matbröd och kondisbitar. På grund av sin höga kvalitet har Konditori Brantingstorg vunnit utmärkelser på White Guide under större delen av 2010-talet.

Konditori Brantingstorg är en välbesökt plats för lokalbefolkningen i Uppsala och turister som vill njuta av en kopp kaffe eller te och något musigt bakverk som t.ex. bakelser, tårta, kakor eller bullar. Konditoriet är känt för sin goda kvalitet och tillverkning från eget bageri. Det är också känt för sin trevliga atmosfär och inredning som ger en mysig känsla till besökarna.

  • Konditori Brantingstorg är en charmig liten cafépärla i Salabacke Uppsala som har varit en del av stadsdelen sedan 1950-talet.
  • Konditoriet är känt för sin tillverkning från eget bageri och ett brett utbud av bland annat tårtor, matbröd och kondisbitar.
  • Konditori Brantingstorg är en välbesökt plats för lokalbefolkningen i Uppsala och turister som vill njuta av en kopp kaffe eller te och något musigt bakverk som t.ex. bakelser, tårta, kakor eller bullar.

Historia om Konditori Brantingstorg

Grundandet

Konditori Brantingstorg grundades av far och son Holmgren år 1992 och är beläget i Salabacke Uppsala. Konditoriet är känt för sina läckra bakverk och tårtor som tillverkas från eget bageri. Den numera vida omtalade och populära blåbärsprinsesstårtan skapades för första gången av konditor Lars-Inge Holmgren på detta konditori.

Utveckling över åren

Konditoriet har utvecklats under åren och är idag en populär och omtyckt mötesplats för både privatpersoner och företag. Syskonen Patrik, Micke och Linda Holmgren driver stället sedan flera år tillbaka och har tagit konditoriet till nya höjder. De har utökat sortimentet med matbröd och kondisbitar och har även börjat leverera bröd till butiker, restauranger och caféer inom Uppsala.

Konditoriet har blivit en populär destination för fikasugna i Uppsala. Det charmiga caféet är en perfekt plats att umgås med vänner och familj över en kopp kaffe och en läcker tårta. Konditoriet har även en trevlig uteservering som är perfekt för sommardagar.

Konditori Brantingstorg har blivit en institution i Uppsala och fortsätter att locka besökare från när och fjärran. Med sin långa historia och höga kvalitet på bakverken är det inte svårt att förstå varför.

Plats och Tillgänglighet

Adress och läge

Konditori Brantingstorg ligger på Brantingstorget 1 i Salabacke Uppsala. Det är beläget på en central plats i staden och är lättillgängligt för alla som vill besöka det.

Öppettider

Konditori Brantingstorg har generösa öppettider och är öppet varje dag i veckan. Måndag till fredag är öppettiderna från kl. 07:00 till kl. 18:00. På lördagar är konditoriet öppet från kl. 08:00 till kl. 16:00 och på söndagar från kl. 09:00 till kl. 16:00.

Kollektivtrafik och parkering

Det är lättillgängligt med kollektivtrafiken. Det finns flera busslinjer som stannar i närheten av konditoriet, inklusive linje 2, 5, 6, 7 och 20. För dem som kommer med bil finns det parkeringsplatser i närheten av konditoriet, men det kan vara svårt att hitta en ledig plats under högtrafikstider. Det finns också en cykelparkering precis utanför konditoriet för dem som föredrar att cykla.

Meny och Specialiteter

Kaffe och Bakverk

De erbjuder ett brett utbud av kaffe och bakverk. Bland de populära bakverken finns klassiska tårtor, kakor, bullar, och bakelser. För de som vill ha något mer matigt finns det även smörgåsar och wraps. Konditoriet använder endast de finaste ingredienserna och bakar allt från grunden för att säkerställa högsta kvalitet och smakupplevelse. Det finns cikoriarot för de som inte gillar vanligt kaffe som man kan beställa på nätet.

Lunchalternativ

För de som vill ha något matigare finns det flera lunchalternativ att välja mellan på Konditorie. Bland annat finns det sallader, pajer,och varma rätter. Lunchmenyn varierar från dag till dag och erbjuder alltid något nytt och spännande att prova.

Säsongsbetonade Erbjudanden

Konditori Brantingstorg i Uppsala har också säsongsbetonade erbjudanden som passar perfekt för att fira högtider eller bara för att unna sig något extra. Till exempel kan man under julen hitta klassiska julbakverk som lussebullar och pepparkakor. Under sommaren finns det fräscha sallader och läckra glassar att avnjuta. Oavsett vilken tid på året det är så finns det alltid något gott att hitta på Konditori Brantingstorg.

Atmosfär och Inredning

Konditori Brantingstorg är en charmig liten cafépärla i Salabacke, Uppsala, som har en mysig och avslappnad atmosfär. Inredningen är enkel och elegant med klassiska möbler, mjuka textilier och vackra detaljer som skapar en varm och inbjudande miljö.

Konditoriet har ett brett utbud av matbröd, tårtor och kondisbitar som serveras på vackert dekorerade fat och brickor. De har också ett urval av smörgåsar och sallader som är perfekta för en lätt lunch eller en snabb mellanmål.

Kunderna kan njuta av sin mat och dryck i den mysiga kaffesalongen eller på den soliga uteserveringen när vädret tillåter det. Personalen är vänlig och tillmötesgående och skapar en avslappnad och välkomnande atmosfär som gör att kunderna vill komma tillbaka igen och igen.

Sammanfattningsvis är atmosfären och inredningen på Konditori Brantingstorg väl genomtänkt och skapar en avslappnad och inbjudande miljö där kunderna kan njuta av läckra bakverk och goda drycker.

Publicera kommentar